Peruskorjaus

Peruskorjaus

Tällä sivulla
– Peruskorjauksen eteneminen
– Kuvia peruskorjauksen etenemisestä

Peruskorjauksen eteneminen

Marraskuu 2007: : Ahkerat saunanrakentajat kastoivat tilan saunan El Desértico:ksi. Kastaminen suoritettiin punaviinisellä löylyvedellä.

Lokakuu 2007: : Suomesta pakettiautolla matkaan lähtenyt ”saunan” tekijä Petri on päässyt perille tarvikkeineen. Saapas nähdä koska ensimmäiset löylyt lämpiävät viiniköynnöksien juurilla lämmittäen ! Seiniin ja kattoon kiinnitetyt paneelit odottavat jo kiukaan asennusta kuun loppussa. Paikanpäälle saapunut myös lisää talkooväkeä auttamaan saunaprojektissa ja pian se lämpiää..! Myös muuta sisustamista jatkettu paikanpäällä olevien toimesta.

Syyskuu 2007: : Patioiden työt yhä käynnissä. Tukirakenteet tehty järeästä puusta ja tiilikatetta laitettu pääoven yläpuolelle ja sisäpatioon suurelle alueelle. Etupihan katoksen reunoille suunnitelmissa viiniköynnösten peittävää köynnöskatetta.

Heinäkuu 2007: : Asuinrakennuksen remontin jälkeen on aloitettu patio alueen teko sisäpihalle. Suunnitelmissa kevytrakenteista katosta ja tunnelmallista oleskelutilaa.

Kesäkuu 2007: : Sisätilat vihdoin saaneet lopullisen rustico värinsä ja pintansa. Myös ulkopuolelta tila saanut täysin uuden pintakerroksen ja uuden värin. Sisätiloihin jo hankittu kalusteitakin ja hieman sisustustakin tehty. Rustico henkiset valaisimet antavat tunnelmavalaistusta niin käytävissä kuin huoneissakin. Keittiö juuri valmistunut ja näyttää hienolta.

Maaliskuu 2007: : Sisätilojen laatoitukset, yläkerran portaat ja kaiteet, väliovet, sähkötyöt sekä putkityöt olivat valmistuneet. Sisäpihan puolelle yläkertaan Juan oli tehnyt kulmahuoneeseen terassin kaiteineen. Takka oli saanut valurautaisen sisäosan,lasiovet ja sivuille hyllykköä. Huoneissa ilmalämpöpumput toimivat moitteettomasti ja nopeasti.Talkooväkeä oli paikalla 2 viikon ajan ja oliivipuut tuli leikattua sekä aidan metalliosat maalattua musta / kulta sävyyn. Talkooporukka nautti hyvästä viinistä ja takkatulen loisteesta.

Joulukuu 2006: : Yläkerta alkaa olla kunnossa laatoituksien ja sähköistyksien osalta.Takan teko aloitettu, väliovet asennettu, ikkunat asennettu, osa alakerrasta laatoitettuna.

Marraskuu 2006: : Sähkötyöt käynnissä, kylmävesi kytkettynä,WC-toiminnassa, lattialaattojen asennukset käynnistynyt.Talkooryhmä oli paikalla 2 viikkoa ja siivosi tilan sisäpihan ja lähialueita.

Lokakuu 2006: : Sisäseinien peruspinnoitukset saatu valmiiksi. Vesikalusteiden asennukset ja sähkötyöt käynnistyneet. Talkooryhmämme saapuu 42 viikolla tilalle.

Elokuu 2006: : Työt La Molinetalla ovat jatkuneet sisäseinien pinnoituksilla. Myös Pinoson puusepän tekemä ulko-ovi on asennettu. Suomessa peruskorjausryhmä on kokoontunut Vanajanlinnassa ja suunnittellut syksyn talkootapahtuman työt ja syksyn työohjelmaa.

Kesä-Heinäkuu 2006: : La Molinetalla on ”kesäloma”. Suomessa peruskorjausryhmä suunnittelee osakkaiden syksyn talkootapahtumaa ja muuta syksyn työohjelmaa.

Maalis-huhtikuu 2006: Sähköputkien ja ILP-laitteiston (ilmalämpöpumppu) putkien asennus seiniin valmistui, aita portteineen muutamaa yksityiskohtaa lukuunottamatta on valmis sekä; WC- ja kylpyhuonetilojen laatoitus on tehty. Juan teki yhteen yläkerran huoneeseen perusrappauksen, nyt alkaa huonetila hahmottua! Putki- ja sähkötöistä on saatu tarjoukset, nämä työt käynnistynevät lähiaikoina. Ikkuna- ja ovitarjouksista neuvotellaan. Yläkerran portaiden loivennus aloitettaneen niin ikään kohta puoliin. Saunatilojen suunnittelu on tehty, pääosa tarvikkeista hankitaan Suomesta.

Tammi-helmikuu 2006: WC- ja kylpyhuonetilojen vesieristys- ja laatoitustyöt käynnistyivät. Sähkösuunnittelu valmistui ja paikalliseen tapaan sähköjohtojen ”roilottaminen” ja putkittaminen seiniin käynnistyi. Seuraavaksi asennetaan ikkunat ja ovet sekä kalterit. Aidan viimeistely ja porttien asentaminen pitäisi käynnistyä myös. Osakaskokouksen päätösten mukaan päärakennuksen jäähdytys-/lämmitysjärjestelmäksi tulee ilmalämpöpumppuratkaisu. Tarjouspyyntökierros on käynnistynyt. Lämmin käyttövesi tuotetaan sähkö- ja aurinkoenergialla. Päärakennuksen saunaan tulee puulämmitteinen kiuas.

Marras-joulukuu 2005: Paikallinen rakentajamme Juan suoritti sisäseinien puhdistuksen, seinien alaosien kosteuseristämisen, kattojen tasoittamisen sekä alakerran lattioiden käsittelyn. Tässä käsittelyssä vanhan lattian hyväkuntoiset laatat poistettiin ja puhdistettiin, lattia kaivettiin syvemmäksi, täytettiin karkealla soralla ja lopuksi valettiin. Puhdistetuttuja laattoja käytetään ”La Molineta huoneessa”. Tämä huone on tarkoitus sisustaa alkuperäisen asuiseksi.

Syys-lokakuu 2005: Työt käynnistyivät jälleen. Tilalle vedettiin uusi sähkölinja. Osakastalkoot pidettiin syys-lokakuun vaihteessa. Talkoissa käynnistettiin aidan rakentaminen sekä tehtiin perusviemäröintityöt sisätiloissa.

Heinä-elokuu 2005: La Molinetalla on ”kesäloma”. Suomessa peruskorjausryhmä suunnittelee osakkaiden talkootapahtumaa ja muuta syksyn työohjelmaa.

Touko-kesäkuu 2005: Näiden parin kuukauden aikana tehtiin ”ulkotöitä”. Tilalle vedettiin kunnallinen vesijohto. Vaikka meillä on kaivo, pitkät kuivat jaksot voivat merkitä veden oleellista vähenemistä kaivossa tai jopa sen loppumista. Toisena isona työnä oli septitankkisysteemin toteuttaminen ja viemäriputkien veto rakennuksesta tankeille. Lisäksi rinteeseen kaivettiin maasavusaunan potero ja kulkuväylä sinne. Meille on tulossa sekä savusauna ja tavallinen sauna! Molemmat lämmitetään tietysti viiniköynnöksillä…

Aidan rakentamista lykättiin syksyyn.

Huhtikuu 2005: Kuukaudesta on tulossa työntäyteinen. Espanjan toimintaryhmämme Wexi Mäkelän johdolla yhdessä Suomessa toimivan Jukka Perttulan vetämän peruskorjausryhmän kanssa laatii tarkat työsuunnitelmat ja sopii seuraavista urakkakokonaisuuksista paikallisten rakentajien kanssa. Eräs kiireisimmistä kohteista on aidan rakentaminen koko piha-alueen ympärille.

Maaliskuu 2005: Huoneiden väliseinien muuraus on valmistunut. Tarjous alakerran valmiiksisaattamisesta saatu. Puutarha-/patioalueesta uima-altaineen tulee ehkä n. 500 m2 suuruinen. Laadimme lähiviikkojen aikana tarkempia etenemis- ja työsuunnitelmia sekä talkootapahtumia, joihin toivomme mahdollisimman monen osakkaan osallistuvan!

Helmikuu 2005: Huoneiden väliseinien muuraustyö on käynnistynyt.

Tammikuu 2005: Sopimus peruskorjauksen jatkötöistä allekirjoitettiin vuoden vaihteessa. Työt ovat käynnistyneet ripeästi: tarvittavat purku-ja siivoustyöt on tehty sekä koko rakennuksen välipohjat on uusittu. LVI- ja sähkösuunnitelmat ovat myös valmiita.

Lokakuu 2004: Tarjousten käsittely. Osakaskokous päätti jatkaa neuvotteluja yhden tarjoajan kanssa.

Syyskuu 2004: Tarjouspyynnöt ensimmäisen vaiheen sisätöistä kolmelle paikalliselle rakennusryhmälle

Kevät-kesä 2004: Sisäkorjaussuunnitelmien loppuun saattaminen

Talvi-kevät 2004: Päärakennuksen ulkokaton uusiminen ja kantavien rakenteiden läpikäynti, vahvistaminen ja korjaus saatettu loppuun.