Osakeanti

Viejos Amigos Ltd Oy osakaskokus on päättänyt toteuttaa osakeannin, joka kestää kuluvan vuoden (2017) loppuun saakka. Jos anti merkitään loppuun aikaisemmin, yhtiökokous päättää jatkotoimista. Osakeanti on ajallisesti sekä määrällisesti rajoitettu ja sen tavoitteena on tarjota merkittäväksi 5 osakkeen kokonaisuuksia siten, että yhtiön osakkeiden kokonaismäärä tulee olemaan enintään 200 osaketta. Nykyisin osakkeita on n. 180 kpl yli 20 osakkaalla. Annilla kerättävillä varoilla on tarkoitus saattaa peruskorjaus loppuun, mm. viinimuseo-/ravintolatila sekä käynnistää maatilamajoitus- ja tuotteiden verkkokauppatoiminta.

Viejos Amigos Ltd Oy on  suomalainen yhtiö, joka omistaa espanjalaisen Viejos Amigos S.L. nimisen pienosakeyhtion, joka puolestaan omistaa La Molineta viinitilan. Tämä kahden yhtiön järjestely on tarkoitettu yksinkertaistamaan osakkaiden omistusjärjestelyjä sekä hallintoa. Järjestely on tarkoitus saattaa loppuun kuluvan vuoden aikana. Kaikki osakkaat tulevat Viejos Amigos Ltd Oy:n omistajiksi.  Viejos Amigos SL yhtiöllä on järjestämättömiä vastuita n. 70.000 – 100.000 euron edestä. Vastuiden kokonaismäärä selviää todennäköisesti vuoden 2017 kuluessa.

Casa de La Molineta viinitila kokonaispinta-ala on n. 78 hehtaaria. Tila kasvattaa Airén ja Monastrell viinirypäleitä, oliiveja ja manteleita. Peruskorjatussa päärakennuksessa on 9 kpl 2-3 henkilön makuuhuoneita, jotka on varustettu suihkulla ja WC:llä. Rakennuksessa on iso keittiö, olohuone ja lounge tila, suomalainen sauna, viinimuseo/ravintolatila sekä traktorihalli. Piha-alue on aidattu. Rakennuksessa on suuri katettu patio sisäpihalla.

Yhden osakkeen arvo on 6.000 euroa. Osakeanti katsotaan toteutuneeksi, jos uusia osakkeita merkitään vähintään 15 kpl. Osakkaina voivat olla yhtiöt, yhteisöt ja yksityishenkilöt.

Viejos Amigos Ltd Oy:n osakaskokous hyväksyy uudet osakkaat. Yhtiö asettaa etusijalle merkitsijät, jotka ovat merkinneet 5 osakkeen kokonaisuuksia. Pienin merkintämäärä on 5 osaketta per merkitsijä.

Yhtiön tavoitteena on pitää osakasmäärä mahdollisimman pienenä. Yhtiö järjestää merkinnät ensiksi merkintämäärän ja toiseksi merkintäajankohdan mukaan järjestykseen. Yhtiö pidättää oikeuden ylimerkintätilanteessa hylätä ylimerkityt osakkeet. Tässä tilanteessa yhtiö palauttaa ylimerkittyjen osakkeiden maksut merkitsijöille kahden viikon kuluessa tammikuun 2008 osakaskokouksesta.

Puolet merkinnän määrästä tulee maksaa 31.12.2007 mennessä ja loput 31.1.2008 mennessä.

Mitä osuudella saa?

Sen lisäksi, että osakas on osakkeittensa määrän mukaisesti Viejos Amigos Ltd Oy yhtiön täysivaltainen omistaja, hänellä on mm. La Molineta -tilan päärakennuksen käyttöoikeus sekä tilan omien tuotteiden, kuten viinin, oliiviöljyn ja manteleiden etuosto-oikeus siten, kuin yhteisesti osakas- ja yhtiökokouksissa päätetään. Lähtökohtana on ollut mm. se, että yksi osake oikeuttaa yhden huoneen viikkokäyttöön vuodessa, sekä mahdollisuutta saada lisähuoneita edulliseen hintaan. Huoneiden varaus tapahtuu sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Päärakennuksemme koostuu 10 makuuhuoneesta, joissa kussakin on oma wc ja suihku, iso oleskelutila/takkahuone, iso hyvinvarusteltu keittiö, rakenteilla siipirakennuksessa erillinen iso sauna ja pukuhuone sekä edelleen omassa siivessään suuri entinen Bodega-tila, josta kaavaillaan ”viinimuseota” erilaisiin tilaisuuksiin, kuten viininmaistajaisiin, tilausravintolatilaisuuksiin, kokouksiin, koulutustitaisuuksiin ja seminaareihin.

Viejos Amigos Ltd Oy liiketoiminnan lähtökohtana on osakkaiden oman käytön lisäksi tilojen vuokraus maatilamatkailukäyttöön, teemalomiin sekä La Molineta viinin ja mahdollisesti myös muiden tuotteiden myynti.

Erityisesti yrityksiä ja yhteisöjä voisi kiinostaa mahdollisuus tarjota henkilökunnalleen ja asiakkailleen erilainen virkistäytymispaikka ja tukikohta vaikkapa pyöräilyn harrastajille.

Keskustelemme parhaillaan myös siitä, että tietyn määrän osuuksia hankkineiden olisi mahdollista ostaa tilasta oma tontti itselleen edulliseen hintaan!

Päärakennuksen kunnostus on loppusuoralla ja valmistuu asumiskuntoon näihin aikoihin. Tarkoituksemme on lisäksi rakentaa piha-alue viihtyisäksi, uudistaa viinialueita, istuttaa uusia rypälelajikkeita, hedelmäpuita, jne. Yksi hankkeistamme on savusauna ramblan reunalle mäntyjen katveeseen, kuoppa on jo kaivettu! Toivomme saavamme aktiivisia ja idearikkaita osakkaita!

Mitä velvollisuuksia osakkaalla on?

Osakas sitoutuu noudattamaan yhteisesti sovittuja pelisääntöjä eli hyväksymään osakassopimuksen sekä noudattamaan osakaskokousten ja yhtiökokousten tekemiä päätöksiä. Osakassopimusta voisi luonnehtia yhtiöjärjestyksen laajaksi versioksi, jossa määritellään mm. hallinnon järjestäminen, osakkeiden myyntimenettely ja vastikkeiden määräämisperiaatteet.

Toivomme, että osakas osallistuu aktiivisesti työryhmiemme työskentelyyn. Järjestämme lisäksi kaksi kertaa vuodessa osakastalkoita tilalla, joihin toivomme luonnollisesti runsasta osanottoa.
Haluan tulla mukaan osakkaaksi. Miten toimin?

Lähetä meille sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeen kautta yhteystietosi ja kerro, miksi olisit ”viejo amigo” joukkoomme. Eli kiinnostuksesi viiniä ja espanjalaista kulttuuria kohtaan, ehkä vähän harrastuksistasikin. Kerro myös, kuinka monesta osakkeesta (min. 5) olet kiinnostunut. Asetamme useamman osakkeen merkitsijät etusijalle.

Käsittelemme ”hakemuksesi” ja lähetämme sähköpostilla merkintäkaavakkeen, jonka sitten täytät ja palautat allekirjoitettuna. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä!

Tervetuloa mukaan!